Organist

Sinds 2010 is onze organist en pianist Jan van Norel uit Doornspijk. Hij werd op 18 september 1987 geboren in Doornspijk. Zijn eerste lessen ontving hij op negenjarige leeftijd van schoolmeester Van Rossem. Later vervolgde hij zijn lessen bij de bekende organist en musicus Wim Magré, alwaar hij ook nu nog lessen volgt. Al vele jaren krijgt hij onder deskundig toezien van zijn leermeester les op het bekende Strunk-orgel van de Gereformeerde Kerk van Doornspijk. Naast orgelles heeft hij ook pianolessen gehad.

In 2002 heeft hij meegedaan aan een orgelconcours in Lelystad waar hij de 3e prijs in de wacht wist te slepen.
Als kerkorganist is hij verbonden aan de Hersteld Hervormde Gemeente van Doornspijk en Oldebroek. Ook is hij organist van Hervormd Kerkbelang te Elburg.
Naast het begeleiden van de samenzang in erediensten en samenzangavonden, begeleidt hij graag koren op orgel en/of piano.

Enige ervaring in het begeleiden van koren heeft hij in het verleden opgedaan bij het begeleiden van het bovenbouw schoolkoor van Scholengemeenschap Pieter Zandt in Kampen. Met dit koor heeft hij concerten mogen geven in de Lookerk te Apeldoorn, en tweemaal in de Bovenkerk van Kampen.
Sinds 2010 begeleidt hij met veel plezier de Christelijk Gereformeerde Zangvereniging “Rehoboth”.